Invester i nogle gode skibukser til dit barn før skituren

Hvis der er en skitur i sigte, så gælder det om at blive klædt korrekt på. Dette gælder ikke mindst for børnene, der nemt kan komme til at fryse. På grund af prismæssige forskelle, kan det måske virke tillokkende at give barnet et par overtræksbukser på, frem for at investere i et par rigtige skibukser.

Der er bare store forskelle på almindelige overtræksbukser og så bukser, der er designet til at kunne modstå kulde, vind og nedbør på de kolde bjerge. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvad du bør se efter, når du skal ud og købe skibukser til børn.

Skibukser med seler

Rigtige skibukser er udstyret med seler. Det er ikke alle børn, der er fan af seler, men disse er utroligt praktiske, da de sørger for fri bevægelighed, uden bukserne kravler ned, når man bøjer knæene. Vil du have mere specifik viden omkring de enkelte modeller, der findes på markedet, så se denne test af skibukser til børn.

Særlige specifikationer ved skibukser til børn

Der er også nogle meget essentielle specifikationer, du bør holde øje med, når det gælder skibukser til børn:

  • Vandsøjletryk
  • Tapede sømme
  • Åndbarhed
  • Vindtæt

Du bør gå efter en model med et vandsøjletryk på minimum 5000, gerne højere. Sømmene skal være tapede. Selve materialet kan sagtens være vandt, men hvor vand kan komme ind via sømmene. Langt de fleste skibukser er dog designet med tapede sømme.

Der skal være en god åndbarhed i bukserne. Åndbarheden betyder, at fugt og sved fra kroppen kan trænge ud igennem stoffet. Hvis fugten bliver lukket inde, vil kroppen blive klam og deraf kold. Åndbarheden bør minimum ligge på 5-8000. Vær også opmærksom på, om bukserne er vindtætte. Er de ikke dette, hjælper varmeisoleringen ikke ret meget, da der kan være meget vind på et skisportssted.