motoriseret

Når CPH bliver forvandlet til noget andet

For 3 dage siden var jeg et smut nede og købe ind på Vesterbro.

Massevis af mennesker passerede mig hele tiden på motoriserede løbehjul og cykelstierne var fulde af el-cykler. Først blev jeg lidt bestyrtet og forstod ikke helt hvad de her ting gik ud på og hvorfor det var sådan! Det var særligt folk i 20’erne der kørte rundt på løbehjul, men hvordan kunne de have råd til det. Jeg spurgte en mand i mørkt tøj og med hætte, og han var så sød at forklare at han havde lejet den og slet ikke ejede den. Faktisk sagde han, at han kørte gratis da han havde fået en rabatkode.

De flest løbehjul der kom forbi mig hed enten Voi, Circ eller Lime. Måske skulle jeg selv prøve disse motoriserede løbehjul, tænkte jeg så. Jeg installerede hurtig en app på min telefon og opdagede til min fornøjelse at jeg kunne bruge en rabatkode. Så jeg tog mobilen og søgte på rabatter til Voi, som var det program jeg havde fået sat op på min mobiltelefon.

Efter lidt indtasten fungerede det og så kørte jeg gratis rundt på et elektrisk løbehjul, da kampagnekoden fungerede præcist som den skulle. Der hvor jeg fandt en oversigt over bonusser og rabatter, der var der også en del andre sjove rabatkoder jeg kunne benytte. Hvis du ikke har prøvet det før – så kast dig ud i det – det var ret underholdende!

Byen for dine stimuli

Ansporet af de unge mennesker så jeg mulighederne for oplevelser i storbyens rum i en radikalt ny form. Jeg fandt en parkeringsplads i gåafstand med en ny rabatløsning til ParkMan, som jeg også havde fundet online. Herefter gik jeg over til den skaterpark som du kan finde i Fælledparken – du ved tæt på Rigshospitalet og Fælledparkens vandlegeplads. Her kom der fuld knald på de sanselige oplevelser da jeg blev iført inliners, som er en slags rulleskøjter. Ved inliners er der kun en række hjul. Det er derfra navnet inliners kommer fra, da hjulene står “in line”. Det er utrolig underholdende og muntert, og på trods af at jeg var pakket ind beskyttelsesudstyr til håndled, knæ og albue – kombineret med den flotteste sortglinsende cykelhjelm, så lykkedes det mig faktisk at få et par skrammer.

Det skete første gang, da jeg endelig fik taget mod til mig og strøg hen til den lille skaterrampe med hævet pande, men da jeg var en en meter fra den, så var der ikke mere mod tilbage og jeg gik i panik og dette resulterede selvfølgelig i at jeg mistede balancen fuldstændig og endte på en ualmindelig uheldig måde på asfalten.

Lidt efter jeg havde fået pusten igen var der et par unge fyre der lige ville høre mig om jeg kunne tænke mig at være med i deres spil da de netop stod og manglede en sidstemand (kvinde). Det var en kamp i noget der hedder floorball. Det går i korte træk ud på at løbe rundt med hockeystave og skyde efter mål, og selv om det var sjovt, så er jeg bange for jeg ikke var særlig god til floorball og jeg tror, at drengene på det hold, som jeg spillede med på fortrød at jeg spillede med dem. Vi fik i hvert fald smæk, som det vist hedder men det var sjovt at prøve spillet floorball.

Jeg er blevet så inspireret, at jeg nu har sat mig for at prøve følgende: At sende pile med compoundbue for at udleve middelalderlivet i det hektiske moderne storbyliv, lave parkour med Game Denmark på Enghavevej, skyde med legetøjs guns udendørs på Hardball Heaven banen i Hillerød og nå ja så skal jeg også lige lære at slippe ud af escape rooms i DownTown.